Pagina's

woensdag 13 juni 2012

workout woensdag

Dag dames het is weer workout woensdag tijd. Helaas moeten jullie het dit keer zonder mooie plaatjes doen. Ik hoop dat de beschrijving voldoende is.

Het is droog, dan is mijn voorkeur om naar buiten te gaan. Buiten trainen geeft je extra energie dus trek je sportschoenen en ga lekker naar buiten. Je hebt voor deze workout een theraband nodig.

Weet je niet wat de techniek is van powerwalk klik dan op deze link,
De workout duurt in totaal 30 minuten


5 minuten
wandelen
1 minuut
Deadlift
1.       Ga staan met je voeten op heup breedte
2.       Houd je benen een klein beetje gebogen en buig naar voren, je heup is het scharnierpunt. Houd je rug recht, je borst is parallel aan de vloer
3.       Kom weer terug in de beginpositie, knijp je billen samen als je omhoog komt

5 minuten
powerwalk
1 minuut
Lat pull down
1.       Pak je theraband, houd hem met twee handen boven je hoofd. Zorg dat er altijd spanning op de band is. Span je buikspieren aan (trek je navel in)
2.       Breng de band voorlangs naar je borst.  Duw je borst been naar de band toe.
3.       Ga terug naar de uitgangspositie
4.       Hef tegelijkertijd om en om je knieĆ«n

5 minuten
powerwalk
1 minuut
Squat
1.       Ga staan met je voeten op heupwijdte uit elkaar . Houd je rug recht en leg je handen op je heupen.
2.       Buig de knieen tot de benen een hoek van 90° maken en hel iets naar voren tot je onderlijf een rechte hoek maakt met je dijen. Houd je hielen op de grond en laat je knieen niet voorbij  je tenen naar voren steken
3.       Houd je rug recht en gebruik de spieren van je onderbenen, buik en de onderkant van je rugom je evenwicht te bewaren.  Zorg dat je je benen niet volledig strekt bij het omhooggaan, want dat vermindert de effectiviteit. Adem in bij het dalen en uit bij het omhoogkomen.  Span bij het omhoog komen je bekkenbodemspieren aan
5 miuten
powerwalk
2 minuten
Zagen
1.       Ga in schredestand staan met de romp iets voorover en zorg ervoor dat deze een lijn vormt met het achterste been.
2.       Ga met je voorste been op de theraband staan. Pak de theraband met de tegenovergestelde hand vast en zorg dat er spanning op de band komt.
3.       Om je rug te ontlasten steun je met je ander hand op je voorste gebogen been.
4.       Buig je elleboog naar achteren en trek aan de theraband. Let erop dat je met je elleboog dicht langs je lichaam blijft.
Wissel na 1 minuut van kant.


2 minuten
wandelen

Vind je het leuk om in groepsverband met andere vrouwen te trainen in de buitenlucht en woon je in de Vught, aarzel niet een meld je aan voor een gratis proefles.

Misschien tot gauw


Geen opmerkingen:

Een reactie posten